Selecteer een pagina

Mensenhelper  ☥

Dat is wie en wat ik ben. In één woord.

Ik leef met en vanuit mijn hart.

En ik werk met de Essentie voorbij de vorm.

Een methode die geen methode is.

Gebaseerd op Oude Wijsheid voor eigen tijd.

Ervaringen uit levenslessen en spiritualiteit.

Die jou helpen jezelf te ontdekken én te helen.

Snel, voelbaar en vooral blijvend.

Mijn naam is Patrick Mundus.

Mensenhelper  ☥.

De mens die waarlijk weet, zwijgt en werkt in Stilte

Patrick Mundus – Mensenhelper  ☥

Life & Spiritual Coaching

Neem even je tijd. Deze pagina wil je niet scannen.

Ontdek wie en wat ik ben en wat ik voor jou kan betekenen.

Je zult snel ontdekken dat grenzen illusies zijn die je zelf creëert…

Mijn verhaal vertel ik niet om je van wat dan ook te overtuigen.

Ik deel het om je te tonen dat wie je ook bent en waar je ook in zit,

je nooit alleen staat…

Spiritualiteit is leven vanuit je Hart met de voeten op de grond.

Dat is wat het leven mij heeft geleerd. Door middel van harde lessen. En door bijzondere meesters op mijn weg. Die harde lessen had ik nodig. Ze kwamen vanzelf omdat ik niet luisterde naar mijn Zelf en de tekens op mijn weg negeerde. Pas toen ik luisterde, volgden de meesters. Ook als vanzelf.

Ik kroop doorheen het diepste donker maar ontdekte eveneens het helderste Licht. Zo vond ik mijn missie. En uiteindelijk mijn zielenweg. Daarom liet ik mijn oude leven volledig achter me en werd mensenhelper vanuit het Hart. Dit is de essentie van mijn leven en van de mens die ik ben. Ik hoop dat het jou mag helpen en richting wijzen.

Verontschuldig je nooit voor wie je bent en waar je voor staat.

Mijn levensreis begon op 16 maart 1961 in een klein, eenvoudig gezin. Ondanks alle gulle liefde van mijn ouders groeide ik op in het gevoel dat ik op de verkeerde planeet was geboren. Ik voelde me anders in veel. Niet beter, wel ánders. Mensen begrepen me zelden en stelden veel in vraag. Ik begreep de mensen maar kon vanuit mijn hart die wereld niet volgen.

Uiteraard is iedereen anders en uniek. Anders is een eenvoudig woord dat een hele wereld in zich draagt. Echt ‘anders’ ben je bijvoorbeeld als je als kleuter overal esoterische symbolen neerkrabbelt. Als je in je jeugd doorheen twee bijna-doodervaringen glijdt. En dat je daarna dingen ziet, hoort en voelt die een ander niet ziet, hoor of voelt. Helemaal te gek als al die dingen ook nog eens kloppen. Anders ben je ook als je op je twaalfde met uitgebreide kruidenkennis mensen helpt. Of op je veertiende thuiskomt in de theosofische werken van H.P. Blavatsky en spirituele visies als van Krishnamurti.

Sport en spel waren aan mij nooit besteed. Mijn beste vrienden waren mijn boeken. Elke week vier tot vijf nieuwe vrienden, hele werelden die zich openbaarden. Mystiek doorheen de eeuwen, filosofie, religies, alle mogelijke esoterische, occulte en metafysische leringen, non-dualiteit. Mijn werkelijke thuis als tiener. Zo groeide ik van jongen tot man. ‘Anders’ groeide mee in vorm en mogelijkheden.

Koester de wijsheid van je Hart en de wereld ligt voor je open.

Ik wilde wéten. Waarom ben ik zo ‘anders’? Of is het de wereld die anders is? Waarom doen mensen zo chaotisch onlogisch? Waarom bestaat er hebzucht en egoïsme ten koste van onze medemens en onze eigen planeet. Waarom leven we?

En wat is de bedoeling van mijn leven?

Van het leven van elk van ons…

Uit het ene volgde het andere. Amper achttien jaar startte ik mijn zoektocht. Het werd een jarenlange reis. Soms voerde de weg doorheen mysteriescholen. Dan weer kreeg ik onderricht van bijzondere meesters op mijn weg. Zo werd ik opgeleid binnen de mystieke tradities van verschillende culturen door middel van adoptie, overdracht en inwijding.

Veel hiervan is in geen enkele school te leren. Het wordt enkel in rechtstreekse lijn doorgegeven in de gelofte van dienstbaarheid.

De mens die waarlijk weet, zwijgt en werkt in stilte…

Uiteindelijk volgde het thuiskomen in de Ultieme School zelf.  Alle kennis en kunde vloeiden samen tot leven en werken in puur ‘zijn’. De essentie van ‘Ik ben’. Elk woord meer, elke poging te verklaren, werd louter begrenzing. Zo groeide mijn eigen manier van mensen helpen: “Werken met de Essentie voorbij de vorm”. Voor heel wat cliënten een klein wonder.

Je zou nu heel snugger kunnen opmerken dat ik over non-dualiteit spreek. Dat klopt. Althans gedeeltelijk. Je mag dit woord gebruiken om me beter te begrijpen. Maar het gaat verder en dieper.

Enkel wat uit je Hart komt, kan een ander hart raken…

Al sinds mijn prille jeugd help ik mensen. Op verschillende manieren. Maar altijd puur en vanuit mijn Hart.

Intussen zocht ik eigen-wijs mijn weg botsend doorheen het leven. Een verhaal op zich. Rond mijn veertigste levensjaar sloeg een mega-depressie toe. Het ultieme teken. Maar dat besefte ik pas achteraf. Anderhalf jaar doorheen het diepste duister, geen relatie, geen arts, geen medicatie, geen begeleiding. Op mijn netvlies staat voor altijd het beeld geprint van mijn ouders die vergeefs aanbelden voor mijn verjaardag. Ik kon het niet, gewoon die stomme deur te openen en mensen binnen te laten. Zelfs niet mijn eigen ouders.

Ik sloot iedereen buiten. De strijd tussen ego en ziel, zo immens. Twee maal stond ik op het punt uit het leven te stappen, ziek en beu van al de dwaasheid die me omringde. Twee maal scheelde het een fractie van een seconde. Mijn ziel wist beter. Ik zelf ook. Bijna-doodervaringen zijn namelijk heel verhelderend. Maar dat is wat wanhoop met je doet. Het verblindt. Je wilt maar één ding. Dat alle pijn, al dat onmenselijk lijden stopt. Waarom was ik überhaupt geboren…?

Uiteraard won ik de strijd. Anders zou je deze woorden nooit lezen. Mijn depressie heb ik altijd ervaren als een zielenkreet en een proces van loutering en transformatie.

 

Aan het einde van de tunnel is altijd licht, voelt de wereld net wat anders omdat je van het duister hebt geleerd…

 

Een nieuw leven wachtte. Met het weinige geld dat me nog restte, boekte ik een vakantie naar Tunesië. Tijd voor mezelf in afzondering. Rust en genieten. De hele maatschappij kon wat mij betreft… nou ja, vul maar in…

Een paar maanden later kruiste Liefde mijn weg en schonk me een Soulmate. We zijn een half jaartje later getrouwd. Tot de dag van vandaag leven we zielsgelukkig samen.

Het was in de prilheid van deze nieuwe relatie dat ik voelde in alles mijn eigen weg te gaan. Ik gaf mijn ontslag als GIS-ambtenaar (GIS = Geografisch InformatieSysteem) bij de lokale overheid. De wereld verklaarde me voor gek een job voor het leven op te geven. Mijn Soulmate was de enige die me begreep, me steunde en aanmoedigde. Zo kon ik mijn droom volgen. En de weg van mijn ziel. Ik werd ‘officieel’ mensenhelper. Op mijn manier.

Je werkelijke waarde als mens ontdek je zodra je voorbij jezelf denkt…

Jezelf zijn in alles. Eerlijkheid. Openheid. De dingen vertellen zoals ze zijn. Dat is naast Hart een stevige basis voor elke mensenhelper. Hoe goed je ook bent in wat je doet, vertrouwen en je verplaatsen in mensen is essentieel.

In mijn praktijk – destijds in België – hielp ik zowat iedereen zonder onderscheid. Van ministers en managers tot arbeiders en bedienden. Van psychologen tot therapeuten en coaches. Heel wat problemen boden zich aan. Depressie en burn-out. Geweld, verkrachting en incest. Fobieën en levensmoeheid. Maar ook mensen die simpelweg zochten naar zin en betekenis van hun leven. Wie en wat zich ook aanbood, zowat alles werd met succes aangepakt.

Inmiddels wonen we een tiental jaren op een bijzondere plek in Spanje: het platteland van Elche (Alicante) tussen zee en bergen in. Geen urbanisatie. Wel een heerlijke integratie. Ik heb deels een praktijk aan huis, voornamelijk Spaans gericht. Daarnaast werk ik veel online. Als het nodig is, in verschillende talen. Het liefste werk ik online met Nederlandstaligen zowat overal ter wereld.

Wees het Licht dat het Licht in anderen bezielt.

Dat is de reden dat ik na lang aarzelen heb besloten in openheid naar buiten te komen. Kijk naar onze wereld. Elke dag wordt het duidelijker dat intelligentie geen maatstaf voor wijsheid is. We kunnen de wereld niet veranderen. Wel hoe wij zelf met die wereld omgaan.

En door met ons eigen leven te tonen dat het wel degelijk anders kan. Een betere wereld is mogelijk. Dat begint bij elk van ons, in welke vorm dan ook.

De mens die waarlijk weet, zwijgt en werkt in Stilte

Dat is mijn huidige missie. Jou te helpen om te groeien als mens én als ondernemer zodat je het leven kunt leiden dat je écht wilt. Zodat ook jij een positief verschil kunt betekenen in de wereld.

Jouw leven in kracht, met hoofd en hart in balans en met zuivere intuïtie. Een leven in helder bewustzijn.

Onthoud:

Je ziet de wereld niet zoals hij is. Je beleeft de wereld zoals je bent.

  Is hier alles mee gezegd…? Verre van. Hier begint het pas. Houd het in de gaten…   In Licht en Liefde,   Patrick ☥

PS:

 

Wil je weten wat écht spiritualiteit voor jou en je business kan betekenen? Ben je klaar om dé stap vooruit te zetten in je spirituele groei?

Klik hier om in mijn online agenda een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek of schrijf me.

Klik hier om in mijn online agenda een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.